Lusztigh Mária, világbajnok mestercukrász, cukrászmester, stábunk vezető cukrász szakértője


Marcsi az egyik legkiemelkedőbb hazai cukrász oktató, akinek nam csak szakmai tudása, de innovatív hozzáállása is példaértékű. Mind a hagyományos, mind a modern cukrásztermékek terén kiemelkedő szaktudással rendelkezik, ráadásul azt kiválóan át is tudja adni a szakma mélységei iránt érdeklődő diákoknak, szakembereknek. Ajánljuk figyelmébe Marcsi rövid kis személyes bemutatkozását, amelyet a tovább gombra kattintva érhet el!

Már három évtizede vagyok SZERELMES a hivatásomba. Sosem gondoltam Rá úgy, mint szakma, vagy munka. A kamasz évek alatt sokszor készítettem süteményeket könnyedén. A sütőbe tett piskóta nem esett össze, a krémkészítés, a díszítés könnyedén ment.  Észre sem vettem, hogy ami nekem természetes, az másnak nehézkes, problémás. Folyamatosan keresem a kihívásokat, az újításokat, a különböző ízek házasítását. Szeretem másként látni és láttatni a CUKRÁSZATOT.

A mesteremtől nemcsak a szakmámat tanulhattam meg, de olyan példát mutatott, ami tiszteletre nevelt, és mélységes alázatra. Több, mint 3 évtizedes „cukrászkodásom” alatt, a szakmámnak minden részterületét végig „élvezhettem”, a pékségtől a cukrászdán keresztül a szállodáig, egy kis étteremmel és kávéházzal vegyítve. Boldog vagyok, mert kipróbáltam, milyen külföldön dolgozni, magyar tradicionális süteményeket készíteni, nemzeti válogatottként, majd trénerként olimpián, világbajnokságokon, világkupán teljesíteni. Mivel mindig szerettem átadni a tudásomat a fiataloknak, így 10 éve a budapesti Szinergia Taverna alapítványi iskolában vagyok cukrász szakoktató. A hazai és nemzetközi versenyeken komoly sikereket értek el a volt tanítványaim.