Csidei Tamás, vezető Sous-Vide szakértőnk

Csidei Tamás, jelentős szerepet vállalt a Sous-Vide hazai elterjedésében. Blogjain rendszeresen számot ad a technológia újdonságairól, és riportjaiban megszólaltat Séfeket a Sous-Vide-ról. 10 éve foglalkozik a modern ételkészítési technológiák oktatásával. 25 év konyhai tapasztalat, ebből 5 év nyugat-európában, 15 év konyhavezetőként elsősorban szállodai és catering vonalon. 10 év oktatói tevékenység felső és középfokú oktatási intézményekben és a Metro Gasztrokadémián, illetve 2010-től konyhai koncepciót szállít feltörekvő éttermek számára.
Szakterülete a tágabb értelemben vett Magyar gasztrokultúra megújításának lehetőségei, elsősorban a korszerű konyhatechnológiák terén. Kedvenc gasztronómiai korszaka a Monarcia-beli idők konyhája.
Éttermi konyhák üzemeltetési szaktanácsadásával, kihelyezett és távoktatással foglalkozik, de intézményi oktatás keretében interaktív és bemutató jellegű Sous-Vide főzőkurzusokat is tart. Hosszú évek óta vesz részt aktívan a fiatal generáció oktatásában, versenyekre való felkészítésekben, szakácsvizsgáztatásban valamint a hazai mesterképzésben.
Csidei Tamás, a Sous-Vide hazai megismertetésének úttörője, aki már 10 éve foglalkozik a modern ételkészítési technológiák oktatásával. Éttermi konyhák üzemeltetési szaktanácsadásával, kihelyezett és távoktatással foglalkozik, de intézményi oktatás keretében interaktív és bemutató jellegű Sous-Vide főzőkurzusokat is tart. Tanfolyamait töretlenül növekvő érdeklődés övezi. Hosszú évek óta vesz részt aktívan a fiatal generáció oktatásában, versenyekre való felkészítésekben és szakácsvizsgáztatásban. A Magyarországi mesterképzéseken is rendszeresen részt vesz a korszerű konyhatechnológiák ismertetésével tanításával.
Sokszínű tanfolyamain megismerhetik a Sous-Vide és egyéb modern konyhai technikákat, találkozhatnak új alapanyagokkal, megismerhetik a korszerű technológiák eszközeit, de megtudhatják azt is hogyan lehet forradalmian gazdaságossá tenni egy konyha működését. Képzéseit jó nevű éttermek szakembereken kívül étteremtulajdonosok, és rendszerint, a tanulni kívánó magánszemélyek is igénybe veszik.
A legújabb igények szerint a Német nyelvterületen munkát vállalni szándékozó szakácsok magánfelkészítését is vállalja.
Cége, a 2010-ben alapított Gasztronauta kft fő profilja a segítségnyújtás.
Így vall honlapján tevékenységéről; Az új, gazdaságos konyhai technológiák kutatása és ismertetése ma már életcéllá vált számomra. Szívesen teszek eleget azon felkérésnek, melyek egy konyha működésének átalakításával, a géppark kiegészítésével, vagy akár csak a meglévő lehetőségekből gazdálkodva a régi - új konyhatechnológiákat biztonságosan szeretnék alkalmazni szakértő bevonásával.
Saját márkatermékeivel 2014 -ben jelent a hazai és nemzetközi piacon, így első kézből tudja ügyfeleit európában gyártott kiváló termékekkel kiszolgálni.A Sous-Vide teljes elterjedésében az jelentett eddig gondot, hogy az eszközök importból származva meglehetősen borsos áron voltak kaphatók, a garancia érvényesítése komoly gondot okozott, az alkatrészellátás bizonytalan volt.
Az áttörést a saját gyártású Sous-Vide Chef jelentette, melyek nagy gyakorlati tapasztalat utáni fejlesztőmunkával tökéletesítettek és a hazai éttermek igényeire és anyagi lehetőségeire szabva. Professzionális termékeikkel Facebook oldalukon is találkozhatnak a követők. Ügyfeleit Séfriportokkal is népszerűsíti.
Néhány név a partnerlistáról;
- Metro Gasztroakadémia
- Borkonyha
- St.Andrea Borbár, Budapest
- TAMA Budapest
- Viator étterem, Pannonhalma
- Babel M15 étterem
- IKON, Debrecen
- Monk´s Bistrot
- Bridges Food Bar
- HÁZI/ÁLLAT
- Bajcshal ZRT
- Laposa borbirtok és Bonvino Hotel
- Magyar QTR Bistro
- Royal Orfeum
- Rókusfalvy Fogadó, Etyek
- Baldaszti´s Kitchen
- Vogue hajó
- Szél fiai fogadó
- Paripa csárda, Debrecen
- Kunos Lovarda
- Hotel President
- Jankovich Kúria
- Rubra étterem
- Európa Séfakadémia
- Azúr Bistro, Mosonmagyaróvár
- L’roy Bistro, Budapest
- Bordó Bistro, Budapest
- Fat mo´s étterem, Budapest
- Bali Art Cafe, Nyergesújfalu
- Hotel Kristály, Tata
- Agóra étterem, Tatabánya
- John Bull Pub
- Olíva étterem, Veszprém
- Danubius Hotels
- Nyugatmagyarországi Egyetem
- Visegrád (Renaissance és Sirály étterem)
- Csillagánizs főzőiskola
- Hermina étterem, Halásztelek
- Haxen királyi étterem
- Simbad Hotel, Mosonmagyaróvár
- Cyrano Budapest
- Sir Lancelot, Budapest
- Kert Bisztró
- Magyar húsfeldolgozók
- Zöldségfeldolgozók
- Hazai sajtmanufaktúrák
- Urbán Tibor-Sodexho
- Eurest
- Trattoria Pomo d'oro
- Víg Molnár Csárda, Csopak
További Referenciáim; http://sousvidechef.hu/hu/szoveg/akik-minket-valasztottak/72